Herfstquiche - Hapje op onze Najaarsdegustatie 2025
- Harry

- 2 nov
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 nov
Quiche met zoete aardappel, geitenkaas, ricotta, broccoli, geroosterde paprika en gerookte zalm
Voor 4–6 personen
Bereiding: ± 25 min | Oventijd: ± 40 min

Ingrediënten
Voor de bodem:
1 rol kruimeldeeg
boter om in te vetten
1 el paneermeel (optioneel, om vocht op te vangen)
Voor de vulling:
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in dunne schijfjes gesneden
150 g broccoli, in kleine roosjes
1 geroosterde rode paprika (vers of uit pot), in reepjes
100 g gerookte zalm, in stukjes
100 g geitenkaas (zachte, verkruimelbare)
150 g ricotta
3 eieren
100 ml room of melk
1 tl mosterd (Dijon of graanmosterd)
Peper, zout en nootmuskaat
Verse kruiden (zoals dille of bieslook, optioneel)
Bereidingswijze
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte).
Zoete aardappel voorgaren:
Leg de schijfjes zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper.
Rooster 10–12 minuten, tot ze iets zachter worden.
Broccoli blancheren:
Kook de broccoli 2–3 minuten in gezouten water.
Giet af en spoel kort met koud water zodat de kleur frisgroen blijft.
Bodem voorbereiden:
Vet een quichevorm (Ø 26 cm) in en bekleed met het deeg.
Prik enkele gaatjes in de bodem en strooi eventueel wat paneermeel over de bodem.
Vulling mengen:
Klop in een kom de eieren los met de room, de geitenkaas en ricotta.
Voeg mosterd, peper, zout en een snuf nootmuskaat toe.
Samenstellen:
Leg eerst de geroosterde zoete aardappel op de bodem.
Dresseer de gerookte zalm; Broccoli en de geroosterde paprikareepjes op de zoete aardappel
Giet de vulling erover.
Werk af met eventueel extra geitenkaas bovenop.
Bakken:
Bak de quiche 35–40 minuten tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
Laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Serveertip
Serveer lauw of op kamertemperatuur met een frisse salade van veldsla, komkommer en een dressing met citroen of dille.

















Opmerkingen