Polpette con Finocchio
Een eerbetoon aan Antonio Carluccio!
1kg (2lb 4oz) varkensgehakt
1 theelepel gehakte rode peper
2 knoflookteentjes, geschild en geplet
1 theelepel venkelzaad
100ml (3 ½ fl oz / net onder ½ kop) rode wijn
zout en vers gemalen zwarte peper
extra vergine olijfolie
De originele handgemaakte worstjes die Antonio in zijn recept beschrijft, heb ik omgevormd tot kleine balletjes. Dit is meer geschikt als hapje om de degustatie te begeleiden. De Italiaanse worstjes zijn een klasse apart. Vooral als je de wereldberoemde charcuterie van Norcia bedenkt. Deze stad in Umbrië is zo beroemd om zijn producten van varkensvlees en wilde zwijnen, en de heerlijke worsten dat ze een begrip geworden is. Hier maakt Antonio zijn eigen worsten van varkensvlees en brengt ze op smaak met venkelzaadjes. Dit is een - een traditionele combinatie in de finnochio-stijl van Toscane.
Doe het varkensvlees, de chili, knoflook, venkelzaad en wijn in een kom en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar en gebruik dan je handen om ide gewenste vorm van balletjes of worstjes van te maken.
Verhit 4 - 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes op een middelhoog vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Dit recept is geïnspireerd op "Groenten" van Antonio Carluccio
Comments