

Risotto alla zucca - Hapje op onze najaarsdegustatie 2025
Ingrediënten 1000 gr flespompoen 300 gr risotto rijst 2 witte ui 4 teentjes knoflook 150 gr Parmezaanse kaas 8 takjes kruiden: salie, basilicum en/of oregano 300 gr paddenstoelen 100 ml witte wijn 1400 ml ongeveer kippenbouillon Reepjes fijngesneden Pancetta peper en zout Werkwijze Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met de helf

Harry
5 nov


Herfstquiche - Hapje op onze Najaarsdegustatie 2025
Quiche met zoete aardappel, geitenkaas, ricotta, broccoli, geroosterde paprika en gerookte zalm Voor 4–6 personen Bereiding: ± 25 min | Oventijd: ± 40 min Ingrediënten Voor de bodem: 1 rol kruimeldeeg boter om in te vetten 1 el paneermeel (optioneel, om vocht op te vangen) Voor de vulling: 1 middelgrote zoete aardappel , geschild en in dunne schijfjes gesneden 150 g broccoli , in kleine roosjes 1 geroosterde rode paprika (vers of uit pot), in reepjes 100 g gerookte zalm , in

Harry
2 nov


De man die Franciacorta de wereld deed veroveren!
Franco Ziliani, de wijnmaker en gerespecteerde "grondlegger" van de appellatie Franciacorta in Noord-Italië, is op kerstdag 2021 op 90...

Harry
18 sep 2022


Wijn en gezondheid: een mooie match?
Wanneer je op een zonnig terrasje je tegoed doet aan een glas wijn, heb je een extra reden om je goed te voelen. Een studie van maart...

Harry
24 jun 2022


Voorgoed verlost van kurksmaak in de wijn?
De nachtmerrie van elke wijnliefhebber! Op een gezellig avondje met vrienden haal je jouw favoriete fles wijn boven, die je met veel...

Harry
7 apr 2022


Riviera del Garda Classico DOC
Ligging Deze boreling zag in 2017 het daglicht en werd gedoopt met de herkomstbenaming Riviera del Garda Classico DOP. Deze zone ligt aan het paradijselijke Gardameer. Dit is het grootste zoetwatermeer van Italië; namelijk 50 kilometer lang en op sommige plaatsen meer dan 300 meter diep. Het spreekt voor zich dat een dergelijke watermassa een immense invloed uitoefent op de klimaatomstandigheden in deze regio. Het Gardameer speelt zijn rol als temperatuur stabilisator: in de

Harry
11 okt 2021
De échte Napolitaanse pizzadeeg.
Hier beschrijft Stefan Tibben ( Italieplein.nl ) het officiële recept voor pizzadeeg van de Associazione Verace Pizza Napoletana . Het recept hieronder is een letterlijke vertaling van de instructies die de Napolitaanse pizzaioli’s moeten naleven. Dit Napolitaanse recept gaat uit van 1.7 tot 1.8 kilo kwalitatief goede 00-bloem ( Farina di Grano Tenero 00) Deze hoeveelheid is goed voor zo'n 10 tot 12 pizza’s, afhankelijk hoe groot je de bolletjes (en dus ook de pizza) maakt.

Harry
23 mei 2019
Peperoni ripieni di Antonio!
Een eerbetoon aan Antonio Carluccio! Ingrediënten (zes personen): 3 grote gele of rode (punt)paprika’s, of een mengsel 250 gram vers wit broodkruim 1 eetlepel gezouten kappertjes, ontzout 1 eetlepel fijngehakte zwarte olijven 3 grote tomaten, vel en zaadjes verwijderd, in kleine blokjes 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt 2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie 4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt 125 ml extra vergine olijfolie zout en versgemalen zwarte pe

Harry
23 mei 2019
Vitello Tonnato di Antonio!
Een eerbetoon aan Antonio Carluccio! Ingrediënten 1 liter droge witte wijn 2 stengels bleekselderij, draden verwijderd, in brunoise 1 wortel, in brunoise 1 ui, fijn gehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt een paar laurierblaadjes 1kg kalfsgebraad of platte bil, samengebonden om een grote, langwerpige 'worst' te maken Zout peper Platte peterselie om te versieren Kappertjes om te versieren Saus 350g mayonaise 45g kappertjes, gedrenkt, uitgelekt en zeer fijngesneden 60 g ingeleg

Harry
23 mei 2019
Polpette con Finocchio
Een eerbetoon aan Antonio Carluccio! 1kg (2lb 4oz) varkensgehakt 1 theelepel gehakte rode peper 2 knoflookteentjes, geschild en geplet 1 theelepel venkelzaad 100ml (3 ½ fl oz / net onder ½ kop) rode wijn zout en vers gemalen zwarte peper extra vergine olijfolie De originele handgemaakte worstjes die Antonio in zijn recept beschrijft, heb ik omgevormd tot kleine balletjes. Dit is meer geschikt als hapje om de degustatie te begeleiden. De Italiaanse worstjes zijn een klasse apa

Harry
23 mei 2019














