Vitello Tonnato di Antonio!
Een eerbetoon aan Antonio Carluccio!
Ingrediënten
1 liter droge witte wijn 2 stengels bleekselderij, draden verwijderd, in brunoise 1 wortel, in brunoise 1 ui, fijn gehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt een paar laurierblaadjes 1kg kalfsgebraad of platte bil, samengebonden om een grote, langwerpige 'worst' te maken Zout peper Platte peterselie om te versieren Kappertjes om te versieren Saus 350g mayonaise 45g kappertjes, gedrenkt, uitgelekt en zeer fijngesneden 60 g ingelegde augurken, heel fijn gesneden 250 gram tonijn in blik in olie, uitgelekt 2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden Bereiding Doe de wijn, selderij, wortel, ui, knoflook en laurierblaadjes in een grote pan met het vlees en voeg genoeg water toe om te dekken. Breng op smaak met peper en zout, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het anderhalf uur zachtjes koken tot het vlees zacht is. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus en pureer ze in een blender of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper indien nodig. Haal het vlees uit de pan, haal de draad eraf en snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Verdeel ze over een grote serveerplaats en bedek met de saus. Versier met peterselieblaadjes en kappertjes.
Als hapje voor de degustatie zal ik het kalfsvlees in kleine stangetjes snijden en mengen onder de Tonnato-saus. Dit mengsel gebruik ik vervolgens om zakouski's te vullen en te versieren met een kappertje.
Geïnspireerd op de recepten van Antonio Carluccio.
Comentarios