top of page

Risotto alla zucca - Hapje op onze najaarsdegustatie 2025

  • Foto van schrijver: Harry
    Harry
  • 5 nov
  • 1 minuten om te lezen
ree

Ingrediënten

  • 1000 gr flespompoen

  • 300 gr risotto rijst

  • 2 witte ui

  • 4 teentjes knoflook

  • 150 gr Parmezaanse kaas

  • 8 takjes kruiden: salie, basilicum en/of oregano

  • 300 gr paddenstoelen

  • 100 ml witte wijn

  • 1400 ml ongeveer kippenbouillon

  • Reepjes fijngesneden Pancetta

  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met de helft van de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster de pompoenblokjes 15 tot 20 minuten in de oven. Prak de pompoen vervolgens tot een puree.

  • Snipper het uitje en hak de knoflook en kruiden grof. Bak de uien in een beetje olie en voeg na 2 minuten de knoflook en de helft van de salie toe. Voeg na een paar minuten de risotto rijst mee en bak even een paar minuten mee. Voeg vervolgens witte wijn toe tot de rijst onder water staat.

  • Voeg beetje bij beetje water toe tot de risotto rijst gaar is. Dit kan ook iets meer of minder zijn, hou daar rekening mee. Rasp in de tussentijd de Parmezaanse kaas. Ook hiervoor geldt dat je de hoeveelheid aan kunt passen aan jouw persoonlijke smaak.

  • Bak intussen de sneetjes pancetta krokant in een pan, zonder vetstof

  • Voeg, als de risotto rijst gaar is, de pompoen puree, Parmezaanse kaas en zwarte peper toe. Voeg indien nodig ook wat zout toe. Meng goed door de risotto rijst en verwarm nog eventjes door.

Serveertip:

Wij serveerden dit in quenelvorm met een sneetje krokante pancetta.

Opmerkingen


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 by Gnosis Consultancy BVBA.

Molenstraat 96 - 3980 Tessenderlo - België

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
bottom of page